זן. מדפסת. שני נושאים כל כך רחוקים זה מזה. איך אפשר להגיע לשלווה פנימית ולזרום עם היקום כשהמדפסת תקועה וההדפסות לא זורמות?! אמנם המדפסת נמצאת בקצה השרשרת, אך המדפסת מחזיקה את השרשרת ובלי המדפסת אין שרשרת – שרשרת העבודה. כדי שהשרשרת לא תקרע והעבודה תמשך וכך נגיע לשלווה פנימית חייבים לתחזק את המדפסת כהלכה.
אחזקת המדפסת הוא נושא חשוב. מי שברשותו מדפסת וידע כיצד לתחזק אותה בצורה הטובה ביותר, יצליח להקטין את כמות התקלות והמעצורים, לחסוך כסף ולהאריך את ימי המדפסת עלי אדמות. וגם את ימיו שלו.
קונים מדפסת
החלטתם לקנות מדפסת, בדקתם את מחיר המדפסת והוא מתאים לתקציב שהחלטתם עליו, ההגדרות הטכניות עונות לצרכים שלכם(כמות דפים בחודש, מהירות הדפסה, גודל פיזי יחסית למיקום וכו'), קראתם המלצות שונות על המדפסת ואולי אפילו קראתם עליה חומר באינטרנט.
אחרי כל זה אני משוכנע שרובכם לא בדק את נושא אחזקת המדפסת וכאן אני כולל מספר סעיפים שהם מעבר לשימוש נכון בטונרים או בראשי הדיו למדפסת:
- כמה עולה טונר/ראש-דיו חדש להחלפה? – זאת העלות האמיתית של המדפסת
- מהי כמות דפים שמדפיס כל טונר/ראש-דיו? – לפיה תוכלו לחשב עלות הדפסת דף
- כיצד מתחזקים את המדפסת?
- היכן ניתן לקבל אינפורמציה לגבי התחזוקה?
- האם עלות התחזוקה של המדפסת גבוהה או נמוכה?
- האם נדרשטכנאי מחשבים ומדפסות שיעזור לכם לתחזק את המדפסת, דבר שידרוש הוצאת כספים או האם אתם יכולים לעשות זאת בעצמם?(יש מדפסות שהחלקים נשלפים בעזרת קליפסים)
כל זה יש לבצע לפני הקניה בנוסף לבדיקה שרובנו עושים: "כמה עולה המדפסת?!".
ביקורת שוטפת
קניתם מדפסת והיא כבר אצלכם במשרד, בבית, בקליניקה, בגלריה, בכל מקום בו אתם זקוקים להדפסות:
- בצעו בצורה שוטפת בדיקה ידנית של המדפסת לגילוי שברים – לחלקיקי הפלסטיק יש נטיה ליפול ישירות בין גלגלי השיניים של המדפסת
- בדקו ונקו ראשי הדפסה ומחסניות דיו. החלפה לפי הצורך. בהרבה מדפסות קיימת התראה על סיום הטונר/דיו – במקרה של ליסינג תפעולי העלויות תחולנה על בעל המדפסת
- נקו את משטחי הסריקה והצילום בחומר ניקוי אנטי סטטי
- בדקו את כבלי התקשורת מהמדפסת למחשב או לרשת בקיר
- במקרה של אי-שימוש לזמן רב במדפסת, בצעו הדפסות וצילומי ניסיון פעם בתקופה
- כבו את המדפסת אם אינכם משתמשים בה
מדפסת לייזר
- למדפסת הלייזר חומר ההדפסה בצורת אבקה(גרגרי פלסטיק, נאריך בנושא במאמר אחר) נמצא בתוך טונר. לעיתים החומר מתגבש ואינו מתפזר בתוך הטונר בצורה אחידה: מידי פעם הוציאו ונערו את הטונר מספר פעמים ואז החזירו אותו למקום
- לעיתים הטונר "נוזל" – האבקה נשפכת – בתוך המדפסת: מידי פעם שאבו את האבקה המיותרת מתוך המדפסת
מדפסת דיו
- שמרו על ראשי המדפסות נקיים: הסירו את מחסנית הדיו של המדפסת ונקו בעדינות את הראשים. יש להקפיד לבצע את הניקוי לפי הוראות יצרן של המדפסת שלכם!
- התייבשות מחסניות דיו: תופעה ידועה במדפסת הדיו לאחר שלא השתמשו בה זמן רב. חשוב שתדעו כי אם יש לכם מדפסת דיו, יש להפעיל אותה באופן קבוע, על מנת שהדיו לא יתייבש וכך היא תתפקד בצורה מקסימאלית.
סכום
תחזקו את המדפסת בקביעות, היא תעבוד טוב.
המדפסת תעבוד טוב, השרשרת לא תקרע.
השרשרת לא תקרע, העבודה תזרום.
העבודה תזרום, אתם תיהיו רגועים.
מקווה שעזרתי לכם ולו במעט, ועד הפעם הבאה אל תשכחו את המוטו שלנו:
I.M.Printing מדפסות איכותיות בליסינג תפעולי. אתם שמים נייר, אנחנו אחראים לכל השאר!