שירות מדפסות איכותיות בליסינג תפעולי

גריסה ומגרסה

שתף מאמר זה:

גריסה ומגרסה, לגרוס או לא לגרוס – אין בכלל שאלה: לגרוס. לגרוס לפסים, למשולשים, לעיגולים, לפתיתים או לגריסים אבל לגרוס.

ב- "I.M.Printing פתרונות הדפסה וצילום מתקדמים" אנו משתדלים להעניק לכם ידע בסיסי במערכות שלנו ולכן, כאשר אומרים גריסה ומגרסה חשוב לנו לתת לכם על קצה המזלג קצת מידע על הנושא. במאמר זה ננסה לסייע לכם למצוא מגרסה שתתאים לצורכיכם.

 

למה מגרסה?

כשאנחנו שומעים אבטחת מידע לרוב אנחנו חושבים על כספות ושומרים מפטרלים בחצר, או על אנטי-וירוס ופיירוול המותקנים במחשב. אך שמירה על מידע כוללת גם אבטחה על הניירת שלנו במשרד ובבית. הניירת יכולה לכלול דו"חות רגישים, פרטי אשראי/בנקים, חוזים, משכורות ועוד. מגרסות מבטיחות את המידע מזרים.
מומחים לאבטחת מידע ממליצים גם לאנשים פרטיים לגרוס את מסמכי החשבונות והמסים שלהם, תכתובות הנוגעות לכרטיסי האשראי וחשבונות הבנק ופריטים מזהים אחרים שיכולים לשמש בידי גנבים לצורך הונאה או גניבת זהות.

 

היסטוריה

הפטנט הראשון למגרסה או יותר נכון – "כלי לאשפת נייר" – נרשם בארצות הברית בשנת 1909 אך מעולם לא יוצר. מגרסות שכן יוצרו היו בגרמניה בשנת 1935 על בסיס מכונות ידניות לייצור פסטה. כן, כן, פסטה. ואכן, חלק מהמגרסות  כולל היום מוציאות  את הנייר הגרוס בצורת רצועות ארוכות כמו "ספגטי".

 

סוגי מגרסות

מגרסות מסווגות לפי יכולת הגריסה שלהן, פלט הגריסה שלהן הקובע את הסיווג הביטחוני שלהן ומכאן נובע הגודל והמחיר הנדרש עבורן. יש מגרסות הנראות כמו מספריים קטנות עם להבים מרובים, מגרסות חשמליות אישיות, מחלקתיות, תעשיתיות שעולות מאותאלפי דולרים ומגרסות ניידות המותקנות על על משאיות וניתן להזמינן לפי הצורך. כדי להקל על הבחירה נציג את גודל וצורת הפלט של המגרסות השונות ותקן הקובע רמת אבטחת מידע:

גודל וצורת פלט:

  • מגרסות רצועות-נייר: הנייר יוצא מהמגרסה כמו "ספגטי" ברצועות ארוכות, המגרסות משתמשות בסכינים מסתובבים לחיתוך רצועות צרות שאוכן כאורך דף הנייר המקורי. מגרסה זו הכי פחות מאובטחת, שכן הפלט (המידע הגרוס) של סוג מגרסה זו הינו הכי פחות אקראי.
  • מגרסות חתך-רוחבאו מגרסות קונפטי: הנייר יוצא מהמגרסה כמו פתיתי קונפטי. המגרסות משתמשות בשני תופים בעלי סיבובים-מנוגדים על מנת לחתוך גריסי נייר מלבניים, מקביליים, או מעויינים.
  • מגרסות חיתוך-חלקיקים: הנייר יוצא מהמגרסה חתיכות ריבועים או עיגולים קטנטנים.
  • מפרידים((Disintegrator: חותכים שוב ושוב את הנייר בקווים אקראיים, עד שהחלקיקים קטנים דיים על מנת לעבור דרך שבכה/רשת.
  • ועוד סוגי מגרסות: מגרסות דקירה וקריעה, מטחנות פטיש, כולל מגרסות המעבירות את החומר הגרוס עירבולים נוספים דרך מפוחי אויר הגורמים לחלקיקי הנייר להתרחק זה מזה ולהקשות על הניסיון לשחזר את החומר הגרוס.

 

רמת האבטחה:

 

רמת אבטחת מידע של המידע הנגרס נקבעת לפי גודל פלט מכונת הגריסה: ככל שהפלט יותר קטן ו"מבולגן", יותר קשה לשחזר את החומר שנגרס וכך רמת הבטיחות יותר גבוהה.

*תקן גריסה משנת 2012 הקובע רמת אבטחת המידע DIN 66399:

 

  • רמה 1 = רצועות שרוחבן קטן מ- 12 מ"מ. האורך אינו חשוב
  • רמה 2 = רצועות שרוחבן קטן מ- 6 מ"מ. האורך אינו חשוב.
  • רמה 3 = רצועות שרוחבן קטן מ- 2 מ"מאו חלקיקים ששטחם קטן מ- 320 מ"מ מרובע.
  • רמה 4 = חלקיקים ששטחם קטן מ- 160 מ"מ מרובע שרוחבם קטן מ- 6 מ"מ.
  • רמה 5 = חלקיקים ששטחם קטן מ- 30 מ"מ מרובע שרוחבם קטן מ- 2 מ"מ.
  • רמה 6 = חלקיקים ששטחם קטן מ- 10 מ"מ מרובע שרוחבם קטן מ- 1 מ"מ.
  • רמה 7 = חלקיקים ששטחם קטן מ- 5 מ"מ מרובע שרוחבם קטן מ- 1 מ"מ.

*מתוך ויקיפדיה

 

מה עושים עם החומר הגרוס?

החומר הגרוס עובר לתעשיית הנייר – בתלות בך כגורס שתעביר את הפסולת למיחזור – ומשם לעיבוד ולהפיכה חזרה לנייר. בנוסף, יש שימושים נוספים לחומר גרוס, לדוגמה:

מצע לבעלי חיים: מצע לבעלי חיים הינה אחת השיטות למיחזור תוצרי הגריסה. פסולת הנייר, משיירי חיתוך של ניירות, נגרסת ונארזת על מנת לייצר מיטות נוחות לבעלי חיים.

נוי ומילוי חללים לאריזות: נייר גרוס מעורב במים ודבק משמש לבניית מוצרי נוי. נייר גרוס יכול לשמש באריזה של סחורות ולצורך מילוי חללים בעת השינוע ממקום למקום.

בידוד: ביפן, ניירות גרוסים עד דק מעורבבים לרוב עם כימיקלים מעכבי-בעירה ודבק ליצירת תרסיס חומר בידוד לתעשיית הבנייה. החומר מרוסס על חלקם הפנימי של קירות וחלקם התחתון של גגות.

 

בטיחות במגרסות ביתיות

כמו בכל ציוד המכיל סכיני חיתוך ומנועים, גם במגרסות טמונים סיכונים כאשר משתמשים לא מיומנים, לא מורשים ולא זהירים ניגשים למכונות ללא הרשאה מתאימה למשל, ילדים קטנים וחיות מחמד. כדי למנוע עד כמה שניתן תאונות ופציעות הוכנסו מספר אמצעי בטיחות במגרסות:

  • חיישן בטיחות: חיישן המזהה שדה חשמלי המופק מגוף האדם וחיות מחמד גדולות. ברגע שהחיישן מזהה את השדה החשמלי המופק מהגוף הוא מכבה את המגרסה. ברגע שהידיים מתרחקות מהמכונה, החיישן מחזיר את המגרסה לעבודה.
  • כניסה צרה מאוד לחומר נגרס: הכניסה הצרה מפחיתה את הסיכון שאצבעות יכנסו בטעות לתוך מנגנון הגריסה. בנוסף, חריץ הכניסה עשוי מחומר לא-גמיש כדי שלא יתרחב תחת לחץ.
  • מנעול בטיחות: מתג המאפשר להעביר את המגרסה למצב "בטוח", "לא פעיל", "כבוי" כדי למנוע מילדים להפעיל את המגרסה.
  • דלת בטיחות: דלת המכסה את להבי המגרסה כאשר ראש המגרסה מוסר מעל הגוף.
  • מתג בטיחות: חיישן המונע הפעלת להבי המגרסה כאשר ראש המגרסה מוסר מעל הגוף.

 

איזו מגרסה אני צריך?

בבואנו לבחור מגרסה עלינו לזהות את הצרכים שלנו, את השימושים שאנו מייעדים למגרסה ומומלץ להתייעץ עם מומחים בתחום כי הם מבינים יותר. אך בכל זאת, אם נענה לעצמנו על מספר שאלות פשוטות נוכל לדעת באיזה כיוון לבחור, לדוגמה:

  • מה רמת הסודיות הדרושה לנו בעסק?
  • מה תדירות הגריסה שנידרש לה?
  • מהי כמות הדפים המקסימלית בכל גריסה?
  • כמה עובדים ישתמשו במגרסה?
  • האם המגרסה תיהיה מרכזית או שתיהיה מגרסה אישית לכל עובד?
  • האם מחפשים מחיר זול או מכשיר איכותי?

תשובות על שאלות אלו יקטינו את כמות המגרסות לבחירה ויקלו על מציאת הפתרון המתאים לעסק.
סיכום

בפשטות – לקצת דפים אנו זקוקים למגרסה אישית, להרבה דפים נקח מגרסה מחלקתית, לסודיות רבה תקן DIN גבוה ולסודיות נמוכה תקן DIN נמוך. כך נבחר בקלות מגרסה, אבל תמיד נדאג לגרוס ניירות עם מידע חשוב כדי שהמידע לא יעבור לידיים זרות.

 

שמרו על קשר

גריסה ומגרסה

גריסה ומגרסה, לגרוס או לא לגרוס – אין בכלל שאלה: לגרוס. לגרוס לפסים, למשולשים, לעיגולים, לפתיתים או לגריסים אבל לגרוס. ב- "I.M.Printing פתרונות הדפסה וצילום

מדפסת לייזר

כן, במדפסת לייזר משתמשים באור לייזר כדי להאיר ולהדפיס אך לא, לא כמו שאנחנו מדמיינים לעצמינו את הגיבורים בסרטי המדע הבדיוני אוחזים באקדחים עם קרני

Call Now Button